Kondens i klokken din

1

Kondens – Vær spesielt oppmerksom på kondens!

Ved temperatursvingninger oppstår det et undertrykk i klokken som kan forårsake at det kommer kondens under glasset. Kondens ses som små duggdråper i klokken, og bør straks håndteres. 

Du kan selv tørke klokken ved hjelp av nedenstående løsningsforslag, men Ditur.no anbefaler alltid at du går til en urmaker som kan fjerne baklokket på klokken og dermed tørke det mer effektivt.

Fuktigheten i klokken forsvinner ikke bare fordi duggen forsvinner. Derfor er det viktig at du tørker klokken ordentlig. Hvis du ikke får tørket klokken fullstendig, vil fukten skade urverket, noe som kan forårsake totalskade.

Ingen klokker er kondenssikre selv om de er vanntette. Dette gjelder selv de helt dyre klokkene. Kondens skjer typisk hvis du går fra sterk kulde til høy varme.

Det er virkelig ergerlig hvis det kommer kondens i klokken din, men kondens er ikke en reklamasjonsfejl og er derfor ikke dekket av reklamasjonretten. 

Hva kan du gjøre selv?

Det finnes flere måter for hvordan du kan tørke klokken selv. 

Løsning 1: Fyll en pose med ris og la klokken ligge i posen i minst 24 timer.
Løsning 2: Plasser klokken på en radiator, eller bruk en hårføner.

Hvis du har ytterligere spørsmål til kondens i klokken din, er du velkommen til å kontakte kundeservice på;[email protected], hvor vi gjerne hjelper med ytterligere veiledning. 

Vi svarer innenfor 24 timer på hverdager.