Automatiske klokker

1

 

En automatisk klokke er spennende, sjarmerende og unik. Å se mekanikken jobbe og forvandle sekunder til minutter er nesten helt magisk. En klassisk kvartsklokke blir kjedelig ved siden av den unike og avanserte automatiske klokken. Hos Ditur mener vi at alle bør ha råd til en automatisk klokke. Vi mener at det er mulig med et prisnivå hvor alle kan få oppfylt drømmen om en automatisk klokke.

Nedenfor er det definert mer presist hva det vil si at en klokke er automatisk og drevet av kinetisk energi. Ditur legger stor vekt på å tilby automatiske klokker av god kvalitet til fornuftige priser. Se utvalget vårt av automatiske klokker her.

 

armand
Hva er en automatisk klokke?

En automatisk klokke bruker en automatisk mekanisme til å holde urverket i gang. Dette står i sterk kontrast til moderne kvartsklokker som bare er drevet elektronisk av et batteri. Det automatisk urverket drives av kinetisk energi som oppstår når klokken er i bevegelse, for eksempel på håndleddet ditt. Man kan også "lade opp" klokkens gangreserve ved å trekke det opp. En klokke som kun er mekanisk, men ikke automatisk, skal alltid trekkes opp fordi den ikke får kinetisk energi fra bevegelser. Mekanismen som klokken får navnet sitt fra, er meget komplekst avhengig av de forskjellige klokkene. Ofte oppstår den kinetiske energien ved bevegelse, hvor denne kraften overføres gjennom en rekke tannhjul og mekanismer til svinghjulet som svinger frem og tilbake med en konstant hastighet. Dette gir den karakteristiske tikkende lyden. 

 

Viktig! Vedlikehold og informasjon om automatiske klokker.

Hvis klokken din er mekanisk automatisk, betyr det at klokken trekker opp seg selv bare ved å sitte på armen din. Hvis du ikke bruker klokken hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé å trekke opp klokken selv for å få den til å gå så presist som mulig. Dette gjøres ved å dreie kronen 10–15 ganger med uret. Mer enn 15 ganger kan i noen tilfeller skade urverket. For å justere dato, er det viktig at man følger noen enkle regler, for ellers kan man skade urverket. Dato- og ukedagsendring skal ikke utføres mellom kl. 22:00 og 03:00, og det er viktig at man unngår å dreie kronen motsatt klokken. Med mindre annet fremgår av den mekaniske klokken din, så er den vannavvisende. Klokkene er typisk vannavvisende til 3 Atm. De kan tåle regnvær mm., men de er ikke egnet til dusjing, svømming eller dykking. Vedlikehold av en mekanisk klokke: Akkurat som tilfellet er med alle andre mekaniske klokker, så er det en god idé at man annethvert år tar klokken med til en urmaker og får den ettersett slik at den beholder yteevnen sin. Hvis du fortsatt har spørsmål, er du velkommen til å kontakte kundeservice på [email protected], hvor alle henvendelser besvares innenfor 24 timer.