SALE - opp til 80% rabatt!💣

FAQ

1

Ingen toll

Når du bestiller fra Ditur.no, er toll og norsk moms alltid inkludert i prisen. Det betyr at prisen du ser, er prisen du betaler.

 

Hva er forskjellen på en automatisk mekanisk klokke og en kvartsklokke?

I hovedsak kan alle klokker hos Ditur.no deles opp i to kategorier; mekaniske automatiske klokker og kvartsklokker. Langt de fleste klokker er kvartsklokker og er batteridrevne. En mekanisk automatisk klokke har ikke et batteri, men er derimod drevet ved hjelp av kinetisk engeri som oppstår ved bevegelse. Klokken har derfor et mere komplekst urverk som drives via et rotasjonshjul som trekker opp urverket. Les mer her.

 

Hvor raskt leverer dere?

Leveringstid er vanligvis 2–5 virkedager hvis klokken er på lager, lagerstatus kan sees under alle modeller. Hvis pakken med klokken ikke har kommet innen 5 virkedager, bør du kontakte kundeservice som raskt kan lokalisere pakken. Vi sender pakker til Norge mandag, onsdag og fredag kl. 11:00.

 

Hvordan foretar jeg et bytte/returnering/reklamasjon?

Hvis du ønsker å bytte varen, skal du hente en returseddel her. Vi returnerer beløpet til den oppgitte kontoen i ordren etter mottakelse, og du kan heretter fritt foreta et nytt kjøp av den ønskede varen.

Hvis du kun ønsker å returnere varen og benytte deg av din 99 dagers returrett, bruker du den samme seddelen og fyller ut returseddelen med returårsak.

Hvis der er snakk om en reklamasjon, skal du bruke reklamasjonsseddelen vår her og vedlegge en seddel med reklamasjonsårsak, samt ordrenummer. En typisk behandling av reklamasjonen tar mellom 4–8 hverdager.

 

Er Ditur.no autorisert forhandler?

Ditur.no kjøper utelukkende produkter via et autorisert forhandlerledd, og derfor kan du trygt kjøpe den nye klokken din vel vitende om at det er originalt og med garanti.*

 

Hvordan tilpasser jeg lenken på klokken min?

Dette er en guide til hvordan du kan fjerne eller sette på et ledd på en klokke med lenke. Når man kjøper en klokke med lenke, skal man vanligvis gå til urmakeren og få den justert. Men det syns vi du skal spares for. Du kan kjøpe et lenkeverktøy som enkelt kan brukes for å tilpasse lenken. I tillegg kan det være en god idé å bruke en tang. Fremgangsmåten er relativt simpel og burde ikke ta mer enn 5–10 minutter. Ellers vil enkelte urmakere rundt omkring gjøre det gratis for deg, eller for et mindre beløp.


Guide:

Overvei hvor mye du skal ta av remmen. Det er 6 avtakbare ledd og i noen tilfeller 3 finjusteringshakk i lenken.

  • På baksiden av remmen sitter det små piler som indikerer hvilken vei du skal presse ut stiften.
  • Ta et lenkeverktøy og press relativt hardt, men pass på så du ikke lager riper i klokken. Stiften skulle gjerne løsne og komme ut på den andre siden.
  • Hvis ikke stiften kommer ut, brukes en tang for å trekke stiften helt ut.
  • Sett stiften tilbake i hullet når du skal samle leddene igjen.

 

Du kan se hvordan du gjør det på på vår youtubekanal her.

Hvis det ikke lykkes, kan du kontakte kundeservice som vil prøve å hjelpe deg etter beste evne. Skriv til [email protected]

 

Får jeg en eske med til klokken?

Alle ordrer leveres i original emballasje. Vi er autoriseret forhandler av alle merkene du finner på Ditur.no, og derfor leveres alt i original emballasje med originalt tilbehør. 

 

Hvordan skal jeg stille klokken min?

Du stiller den nye klokken din ved å trekke kronen ut i posisjon 1. Her dreier du kronen inntil klokkeslettet stemmer. 

Hvis klokken din er automatisk mekanisk, betyr det at klokken trekker opp seg selv bare ved å sitte på håndleddet ditt. Hvis du ikke bruker klokken hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé å trekke opp klokken selv for å få den til å gå så presist som mulig. Dette gjøres ved å dreie kronen 10–15 ganger med uret.
For å justere dato på den mekaniske klokken din, er det viktig at man følger noen enkle regler for å unngå skader på urverket. Endring av dato og ukedag må kun skje mellom kl. 6 og kl. 12. (18:00-24:00 eller 6:00-12:00) og det er viktig at man unngår å dreie kronen motsatt urets retning.
Med mindre andet fremgår av den mekaniske klokken din, så er det vannavvisende, typisk til 3 ATM, så de kan tåle regnvær. De er ikke egnet til dusj, svømming eller dykking.
Vedlikehold av en mekanisk klokke: Akkurat som tilfellet er med alle andre mekaniske klokker, så er det en god idé at man hvert annet år tar klokken med til en urmaker og får den ettersett, så den vedlikeholder sin yteevne. 


Innstill viserne

Dato og ukedag innstilles som hovedregel på de 2 knappene ovenfor og nedenfor kronen (kronen er den midterste "knappen"). Har du flere spørsmål til innstilling av viserne, kan du kontakte kundeservice på; [email protected]

 

 

 

*Gjelder for øyeblikket ikke Michael Kors og Emperio Armani.